Lantionpohjan lihakset muodostavat vatsakapselimme pohjan. Toimintahäiriö tai heikkous lantionpohjassa voikin oireilla virtsan- tai ulosteenpidätyskyvyn ongelmien lisäksi vaikka alaselkäkipuna, vatsa- ja selkälihasten toimintahäiriönä, ryhtiongelmina, seksuaalitoimintojen  ongelmina tai lantion alueen kipuina. Edellä mainittuja ongelmia ja toimintahäiriöitä esiintyy sekä miehillä että naisilla.


Ongelmia voi esiintyä kaikissa elämänvaiheissa; lapsilla, raskaana olevilla, synnyttäneillä, raskasta fyysistä työtä tekevillä ja urheilijoilla. Ikä ei myöskään ole este lantionpohjan fysioterapian aloittamiselle; apua on tarjolla niin lapsille kuin ikäihmisillekin. Mitä aikaisemmin hoitoon hakeudutaan, sitä nopeammin saavutetaan tuloksia.


Lantionpohjan fysioterapia toteutetaan jokaisen asiakkaan kanssa yksilöllisesti huolellisen haastattelun ja kokonaistilanteen kartoittamisen pohjalta. Asiakkaalle laaditaan biofeedback – lihastestauksen avulla henkilökohtainen harjoitusohjelma, minkä tukena voidaan käyttää myös elektroterapiaa lihasten tunnistamiseksi ja aktivoimiseksi. Terapia voi alkuun olla hyvinkin intensiivistä, mutta oman harjoittelun mahdollistuessa ja harjoitusmäärien kasvaessa, voidaan terapiakäyntejä harventaa ennemmin kontrolloivaksi.

Lantionpohjanfysioterapia

Neurotrac Myoplus pro on apunani sekä lihastoiminnan kartoittamisessa että harjoittelussa ja sen ohjaamisessa. Laitteessa on useita valmiita ohjelmia, joiden avulla terapiaan saadaan puhtia, mutta myös yksilöllisesti säädetyt ohjelmat onnistuvat. Laite toimii yhdessä elektroiden kanssa, jotka valitaan asiakkaalle myös yksilöllisesti kahden eri vaihtoehdon väliltä. Käytössäni on sekä Periform+ että Anuform-elektrodit.


Fysioterapiassa huomioin aina myös asiakkaan kokonaisuutena ja tarvittaessa käytän muita fysioterapian keinoja tilanteen helpottamiseksi. Isossa roolissa lantionpohjan fysioterapiassa ovat mm. keskivartalon toiminnan harjoittaminen, hengitystekniikat sekä ryhdin korjaaminen.


Nyt myös saatavilla fysioterapiaa vatsalihasten erkaumaongelmiin.


Lantionpohjan vaivat voivat olla kiusallisia, mutta niistä kärsiminen on turhaa. Ostolan Fysiokeskuksella lantionpohjan fysioterapiasta vastaa fysioterapeutti ja personal trainer Niina Kivinummi.


Lantionpohjan fysioterapiasta voimaa ikään ja sukupuoleen katsomatta

HUOM! Kaikkia palvelujamme saa myös ilman lääkärin lähetettä.